Η Ζωή .. της αγάπης


 Περίμενε με λαχτάρα το ένατο παιδί τους. Γονείς άλλων πέντε αγοριών και τριών κοριτσιών. Έγκυος στον έβδομο μήνα. Ανυπομονούσε να σφίξει στην αγκαλιά της την μικρή  ηλιαχτίδα της. Ο πατέρας φευγάτος απ΄ το πρωί . Κόντευε να βραδιάσει και δεν είχε επιστρέψει στην φαμελιά του. Η μάνα ανησύχησε και με κομμένη ανάσα κίνησε για το σπίτι των πεθερικών της. Τα παιδιά τα μεγάλα τα συμβούλεψε -φεύγοντας- να προσέχουν τα μικρότερα. 

Άνοιξε την πόρτα. Τον βρήκε να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας παρέα με τους γονείς και τα αδέρφια του. 

-Έμπα γυναίκα να σου πω της έγνεψε με χαρά. Γεννητούρια είχαμε και απόψε στο στάβλο μας . Γέννησε η γελάδα μας . Η Ματίκα.

 Το΄ χανε συνήθειο χρόνια να δίνουν ονόματα στα ζωντανά. Η Γιώργαινα τον πλησίασε . 

-Καλά μαντάτα με φέρνεις θαρρώ και αγαλίασε η καρδιά μου. Τον αγκάλιασε και τον φίλησε στα πεταχτά. Τα παιδιά τους περίμεναν. Πιασμένοι απ το χέρι βγήκαν στο μονοπάτι που οδηγούσε ευθεία στο ζεστό σπιτικό τους. 

Τα γέλια τους και η φωνές τους τρυπούσαν το σκοτάδι που είχε απλώσει παντού το πέπλο του. Η Ζωή το μικρότερο απ τα παιδιά τους τους περίμενε στην πόρτα. Η αγκαλιά του μπαμπά άνοιξε. Χώθηκε στην θέρμη της πελώριας αγκαλιάς του. Τα υπόλοιπα παιδιά πλησίασαν . Αναφώνησαν με δύναμη και σιγουριά.

- Η Ζωή της αγάπης . Τα παιδιά της αγάπης.Ευχαριστούμε που είστε γονείς μας.

Σχόλια