Εξετάσεις


 Ένα μαράζι το είχε. Να πετύχει στις εξετάσεις. Από μικρή το είχε καταλάβει ότι οι εξετάσεις ήταν σημαντικό μέρος της ζωής των ανθρώπων. Εξετάσεις στις σχολικές βαθμίδες εξετάσεις και στις κοινωνικές δεξιότητες και συναναστροφές. 

Έκατσε στο πρώτο θρανίο . Πήρε τα θέματα στα χέρια της και ξεκίνησε να γράφει. Οι λέξεις  κυλούσαν στο νου της σαν νερό. Το μάθημα που έγραφε . ΙΣΤΟΡΊΑ. Όλη την χρονιά διάβαζε με μεράκι και συγκέντρωση. Πριν πάει να γράψει πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που ήταν κοντά στο σπίτι της. Προσευχήθηκε με ζέση να της δίνει δύναμη,κουράγιο και ηρεμία ο Παντοδύναμος να δεχτεί τα αποτελέσματα όποια και να ήταν αυτά. Κάποιος λόγος θα υπήρχε. Ήταν το ουράνιο σχέδιο που πίστευε ότι κινούσε τη ζωή της και αφηνόταν με εμπιστοσύνη ενός μικρού παιδιού σ΄αυτό.

Οι γονείς της χαιρόταν για την αφοσίωση . την πίστη και την επιμέλειά της. Οι ίδιοι βιοπαλαιστές με ένθερμη αγάπη στο Θεό . Προσευχόταν κι εκείνοι νυχθημερόν για την πρόοδο των παιδιών τους . Η Παναγιά σαν μάνα όλων τους αγκάλιαζε και τους χάριζε πλείστα αγαθά. 

Τα αποτελέσματα της Μαργαρίτας δεν άργησαν να βγούν. Εισήχθη στη νομική με άριστα.

Η νίκη αυτή την δυνάμωσε και την έκανε να πιστέψει περισσότερο στις δεξιότητές της και τις δυνάμεις της .  Ήξερε καλά πως από δω και πέρα θα βοηθούσε όπως και να χε τους ανθρώπους από το δικό της μετερίζι. Αυτό που την είχε αξιώσει ο Θεός .  

Σχόλια